اگر ورم مفاصل داشته باشید حتما میدانید که این بیماری چقدر ناراحت کننده است. ورم مفاصل عبارتی برای طبقه از بیماریها میباشد که باعث درد، ورم کردن و سفت شدن مفاصل میشود. این بیماری میتواند تمامی افراد در همه سنین، جنسیت و سابقه خانوادگی تحت تاثیر قرار دهد.
انواع مختلفی از بیماری ورم مفاصل وجود دارد. آرتروز یکی از آنها بوده که به خاطر کار بیش از حد مفاصل رخ میدهد. نوع دیگر ورم مفاصل روماتیسم مفصلی بوده که یک بیماری خود ایمنی میباشد و در آن سیستم ایمنی بدن مفاصل حمله میکند. (1, 2)
خوشبختانه مواد غذایی بسیار زیادی وجود دارد که با استفاده از آنها میتوانید التهاب را تسکین دهید و به درمان برخی از دردهای مفصلی مرتبط با ورم مفاصل کمک کنید. در حقیقت یک بررسی نشان داد که ۲۴ درصد از افرادی که روماتیسم مفصلی داشتند اعلام کردند که رژیم آنها بر شرکت نشانههای این بیماری اثرگذار بوده است. (3)
بنابراین اگر ورم مفاصل دارید در این مطلب با ما باشید زیرا که به معرفی ۹ تا از بهترین مواد خوراکی پرداختهایم.
۱. ماهی روغنی
ماهیهای روغنی مانند ماهی سالمون، ماهی قزلآلا و ماهی ساردین اسید چرب امگا ۳ بالایی داشته که مطالعات نشان میدهند خاصیت ضد التهابی قدرتمندی دارد. در یک مطالعه کوچک انجام شده ۳۳ فرد شرکت کننده از ماهی روغنی و گوشت بدون چربی برای ۴ روز در هفته استفاده کردند. بعد از ۸ هفته مشخص گردید که گروه ماهی روغنی تجربه کاهش سطح ترکیبات به خصوصی از التهاب را داشت. (4)
تحلیل ۱۷ مطالعه نشان داد که مصرف اسید چرب امگا ۳ به صورت مکمل باعث کاهش شدت دردهای مفصلی، خشکی مفاصل در صبحها، دردهای مفصلی و قرص های تسکین دهنده درد در افراد مبتلا به روماتیسم مفصلی میشود. (5)
مشابه با تحلیل قبل در یک مطالعه آزمایشگاهی نشان داد که اسید چرب امگا ۳ چندین نشانه التهابی را کاهش میدهد که در ایجاد آرتروز دخیل هستند. (6)
همچنین ماهی منبع خوبی از ویتامین D میباشد که به پیشگیری از کمبود این ویتامین در بدن کمک میکند. چندین مطالعه نشان میدهند که روماتیسم مفصلی با سطح پایین ویتامین دی مرتبط بوده که باعث ایجاد نشانه های این بیماری میگردد. (7, 8)
انجمن سلامت قلب آمریکا توصیه میکند که حداقل دو بار در هفته ماهی روغنی را به رژیم غذایی خود اضافه کنید تا از خاصیت ضد التهابی آن حداکثر استفاده را ببرید. (9)
خلاصه: ماهی روغنی اسید چرب امگا ۳ و ویتامین دی بالایی دارد که هر دوی این موارد برای کاهش التهاب و شدت نشانه های ورم مفاصل بسیار مفید هستند.
۲. سیر
سیر فواید بیشماری برای شما به دنبال دارد. در برخی مطالعات آزمایشگاهی انجام شده مشخص گردید که سیر و ترکیبات حاوی آن خاصیت مبارزه با سرطانها را دارد. همچنین سیر حاوی ترکیباتی میباشد که خطر بیماریهای قلبی و زوال عقل را هم پایین میآورد. (10, 11)
علاوه بر این تحقیقات نشان میدهند که سیر اثرات ضد التهابی داشته که به کاهش نشانههای ورم مفاصل منجر میشود. در حقیقت برخی تحقیقات نشان دادهاند که سیر به بالا بردن عملکرد برخی سلولهای ایمنی به خصوص برای تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند. (12)
در یک مطالعه محققان به تحلیل رژیم ۱۰۸۲ دوقلو پرداختند. محققان دریافتند آن افرادی که سیر بیشتری استفاده کرده بودند خطر آرتروز مفاصل ران در آنها کاهش پیدا کرده بود و میتوان دلیل آن را خاصیت ضد التهابی قدرتمند سیر دانست. (13)
دیگر مطالعه آزمایشگاهی نشان داد که ترکیب به خصوص موجود در سیر به کاهش برخی نشانه های التهابی مرتبط با ورم مفاصل کمک میکند. (14)
با اضافه کردن سیر به رژیم غذایی میتوانید هم از فواید آن برای تسکین نشانههای ورم مفاصل و دیگر فوایدی که برای سلامتی شما به دنبال دارد بهره ببرید.
خلاصه: مطالعات انجام شده بر روی انسانها نشان میدهد که سیر خاصیت ضد التهابی داشته و با مصرف آن میتوانید خطر آرتروز زانو را کاهش دهید.
۳. زنجبیل
علاوه بر عطر و طعم فوقالعاده زنجبیل میتوان گفت که این گیاه به تسکین نشانههای ورم مفاصل کمک میکند. مطالعه انجام شده در سال ۲۰۰۱ به بررسی اثرات عصاره زنجبیل بر روی ۲۶۱ فرد مبتلا به آرتروز زانو پرداخت. بعد از ۶ هفته ۶۳ درصد از شرکتکنندگان تجربه بهبود دردهای زانو را داشتند. (15)
یک مطالعه آزمایشگاهی نیز دریافت که زنجبیل و ترکیبات آن تولید موادی که باعث ایجاد التهاب در بدن می شود را کاهش میدهد. (16)
همچنین یک مطالعه دیگر انجام شده بر روی موشها نشان داد که مصرف عصاره زنجبیل باعث کاهش نشانه التهابی به خصوص دخیل در ورم مفاصل میشود. (17)
مصرف زنجبیل به صورت تازه، پودر یا خشک شده باعث کاهش التهاب و همچنین کم شدن نشانه های ورم مفاصل میشود.
خلاصه: مشخص شده است که زنجبیل باعث کاهش نشانههای ورم مفاصل میگردد. مطالعات انجام شده بر روی انسانها و حیوانات حاکی از آنند که زنجبیل التهاب را کاهش میدهد اما در این زمینه باید تحقیقات بیشتری صورت گیرد.
۴. کلم بروکلی
در اینکه کلم بروکلی یکی از سالمترین مواد خوراکی میباشد شکی وجود ندارد. در حقیقت حتی کلم بروکلی با کاهش التهاب مرتبط است. یک مطالعه به بررسی رژیم ۱۰۰۵ خانم پرداخت و مشخص گردید که مصرف سبزیجات چلیپایی مانند کلم بروکلی با کاهش سطح نشانههای التهابی مرتبط میباشد. (18)
همچنین کلم بروکلی حاوی ترکیبات مهمی میباشد که به کاهش نشانههای ورم مفاصل منجر میگردد. به عنوان مثال سولفورفان یک ترکیب موجود در کلم بروکلی است. مطالعات آزمایشگاهی نشان میدهند که این ترکیب از شکلگیری سلولهایی که باعث پیشرفت روماتیسم مفصلی هستند جلوگیری میکند. (19)
یک مطالعه انجام شده بر روی حیوانات نشان داد که سولفورفان به کاهش تولید نشانههای التهابی به خصوصی میشود که در روماتیسم مفصلی دخیل هستند. (20)
در حالی که مطالعات بیشتری باید بر روی انسانها صورت گیرد اما نتایج به دست آمده نشان میدهند که ترکیبات موجود در کلم بروکلی به کاهش نشانههای ورم مفاصل کمک میکند.
خلاصه: مصرف کلم بروکلی با کاهش نشانههای التهابی مرتبط است. همچنین بر طبق مطالعات انجام شده کلم بروکلی حاوی سولفورفان میباشد که خاصیت ضد التهابی دارد.
۵. گردو
چگالی مواد مغذی گردو بالا بوده و حاوی ترکیباتی میباشد که به کاهش التهابهای مرتبط با بیماریهای زانو کمک میکند. تحلیل انجام شده بر روی ۱۳ مطالعه نشان میدهد که خوردن گردو با کاهش نشانه های التهابی مرتبط میباشد. (21)
همچنین گردو سرشار از اسید چرب امگا ۳ میباشد که مطالعات نشان میدهند باعث کاهش نشانه های ورم مفاصل میگردد. (5)
در مطالعه انجام شده ۹۰ فرد مبتلا به روماتیسم مفصلی از مکمل امگا ۳ یا روغن زیتون استفاده کردند. افراد مکمل امگا ۳ در مقایسه با افرادی که روغن زیتون استفاده کرده بودند تجربه سطح پایینتری از درد داشتند و قادر به کاهش مصرف داروهای ورم مفاصل بودند. (22)
با این وجود اغلب تحقیقات صورت گرفته بر روی اثرات اسید چرب امگا ۳ بر کل ورم مفاصل صورت گرفته است.
خلاصه: گردو اسید چرب امگا ۳ بالایی داشته که باعث تسکین ورم مفاصل و همچنین التهاب میشود.
۶. توت ها
با هر بار مصرف توتها مقدار بیشماری از آنتی اکسیدانها، ویتامینها و مواد معدنی را وارد بدن خود میکنید که بخشی از آن توانایی منحصر به فرد ترکیبات موجود در توتها برای کاهش التهاب است. در یک مطالعه انجام شده بر روی ۳۸۱۷۶ خانمهایی که حداقل دو بار در هفته توت فرنگی میل کرده بودند مشخص گردید که ۱۴ درصد خطر بالا رفتن نشانههای التهابی در خون کاهش پیدا میکند. (23)
علاوه بر این توت ها سرشار از کوئرستین و روتین میباشند که این دو ترکیب گیاهی فواید بینظیری برای سلامتی به دنبال دارند. یک مطالعه آزمایشگاهی انجام شده نشان داد دکور سفید باعث مسدود شدن برخی فرایندهای مرتبط با ورم مفاصل میشود. (24)
در یک مطالعه جدید به موشها مکمل روتین و کوئرستین داده شد که مشخص گردید باعث کاهش التهابهای مرتبط با ورم مفاصل میگردد. (25)
خوشبختانه انواع بسیار زیادی از توتها وجود دارد که در صورت استفاده میتوانید از فواید بیشمار آن برای سلامتی بهره ببرید.
خلاصه: توتها حاوی آنتی اکسیدانهایی میباشد که مطالعات نشان میدهد باعث کاهش نشانههای التهابی مرتبط با ورم مفاصل میشود.
۷. اسفناج
سبزیجات دارای برگ سبز مانند اسفناج غنی از مواد مغذی و ترکیباتی میباشد که در واقع قادر به کمک برای کاهش التهاب ایجاد شده به وسیله ورم مفاصل میشود. چندین مطالعه نشان میدهند که مصرف بالای میوه و سبزیجات با پایین آمدن التهاب مرتبط است. (26, 27)
به خصوص میتوان گفت که اسفناج حاوی مقدار بالایی از آنتی اکسیدانها و همچنین ترکیبات گیاهی میباشد که باعث کاهش التهاب و مبارزه با بیماریها میشود. (28)
مقدار بالایی از آنتی اکسیدان کائمپفرول در اسفناج وجود دارد که تحقیقات نشان میدهند باعث کاهش اثرات التهابی مربوط به روماتیسم مفصلی میگردد. (29)
مطالعه آزمایشگاهی انجام شده در سال ۲۰۱۷ به درمان ورم سلولهای غضروف با استفاده از کائمپفرول پرداخت مشخص گردید که این آنتی اکسیدان باعث کاهش التهاب و پیشگیری از فرآیند آرتروز میشود. (30)
با این وجود تحقیقات بیشتری باید درباره اثرات اسفناج و ترکیبات آن بر افراد مبتلا به ورم مفاصل صورت گیرد.
خلاصه: اسفناج غنی از آنتی اکسیدانهایی مانند کائمپفرول میباشد. مطالعات آزمایشگاهی نشان میدهند که این آنتی اکسیدان باعث کاهش التهاب و باعث شدن فرآیند آرتروز میشود.
۸. انگور
انگور یک میوه سرشار از آنتی اکسیدان، خاصیت ضد التهابی و چگالی مواد مغذی بالا میباشد. در این مطالعه انجام شده بر روی ۲۴ مرد که از پودر انگور (که معادل ۲۵۲ گرم انگور تازه بود) یا قرص پلاسیبو به مدت ۳ هفته استفاده کردند. به طور موثری سطح نشانههای التهابی گروه پودر انگور در خون کاهش یافته بود. (31)
علاوه بر این انگور حاوی چندین ترکیب میباشد که مطالعات نشان میدهند برای درمان ورم مفاصل مفید است. به عنوان مثال رزوراترول ترکیب موجود در پوست انگور است.
همچنین انگور حاوی پروآنتوسیانیدین های اولگومریک میباشد که اثرات امیدوار کننده ای بر ورم مفاصل دارد. به عنوان مثال یک مطالعه آزمایشگاهی نشان داد که دانه انگور حاوی این ماده بوده و به کاهش التهابهای مرتبط با این بیماری کمک میکند. (33)
خلاصه: انگور خاصیت ضد التهابی داشته و حاوی ترکیباتی میباشد که به کاهش التهاب کمک میکنند اما باید در این زمینه تحقیقات بیشتری بر روی انسانها صورت گیرد.
-
روغن زیتون
اثرات ضد التهابی روغن زیتون به خوبی شناخته شده است همچنین اثر مطلوبی بر روی نشانه های ورم مفاصل هم میگذارد. در یک مطالعه به موشها برای ۶ هفته روغن زیتون فرابکر داده شد. انجام این کار باعث کمک به توقف پیشرفت ورم مفاصل، کاهش تورم مفصل، کاهش سرعت تخریب غضروف و همچنین کم شدن التهاب گردید. (34)
در دیگر مطالعه انجام شده بر روی ۴۹ بیمار مبتلا به روماتیسم مفصلی آنها یا از کپسول روغن ماهی و یا از روغن زیتون به مدت ۲۴ هفته استفاده کردند. در پایان مطالعه مشخص گردید که سطح نشانههای التهابی در هر دو گروه کاهش یافته بود اما این مقدار در گروه روغن زیتون ۳۸.۵ درصد و در گروه روغن ماهی ۴۰ تا ۵۵ درصد بود. (35)
یک مطالعه هم به تحلیل رژیم ۳۳۳ نفر مبتلا به رماتیسم مفصلی و افراد عادی پرداخت و مشخص گردید که مصرف روغن زیتون با کاهش خطر این بیماری مرتبط است. (36)
اگرچه تحقیقات بیشتری درباره اثرات روغن زیتون بر روی ورم مفاصل باید صورت گیرد اما اضافه کردن روغن زیتون و دیگر چربی های سالم به رژیم غذایی به طور قطع برای سلامت شما مفید بوده و باعث کاهش نشانههای ورم مفاصل می گردد.
خلاصه: مطالعات انجام شده نشان میدهند که روغن زیتون باعث کاهش التهاب شده و با پایین آمدن خطر ورم مفاصل مرتبط است. یک مطالعه انجام شده بر روی حیوانات نیز نشان داد که روغن زیتون باعث تسکین نشانهها و آهسته شدن فرآیند ورم مفاصل میگردد.
ارائه شده توسط تیم دوپامین
منبع: Healthline
تنها با ذکر منبع راضی به کپی کردن مطالب سایت دوپامین فیت هستیم
دیدگاهتان را بنویسید