افراد بسیار زیادی فلفل قرمز را پادشاه داروهای گیاهی در نظر می گیرند. در حقیقت این فلفل هزاران سال می باشد که برای کمک به درمان بسیاری از مشکلات سلامتی مورد استفاده قرار گرفته است.

نه تنها فلفل قرمز خاصیت دارویی دارد بلکه برای پخت و پز نیز بسیار فوق العاده بوده که حاوی چندین ماده مغذی می باشد.

فلفل قرمز چیست؟

فلفل قرمز نوعی از فلفل تند می باشد. این فلفل متعلق به خانواده گل های گیاه تاجریزی می باشد و ارتباط نزدیکی با فلفل دلمه ای و هالوپینو دارد. فلفل قرمز در اصل متعلق به مرکز و جنوب آمریکا می باشد اما در قرن پانزدهم توسط کریستوف کلمب به اروپا برده شد.

فلفل قرمز ادویه ای بسیار محبوب می باشد که در مناطق بسیاری برای پخت و پز مورد استفاده قرار می‌ گیرد و همچنین تاریخچه ای طولانی در مصرف دارویی دارد.

فلفل قرمز خصوصیات غذایی شگفت انگیزی داشته که از جمله آنها می‌ توان به انواع آنتی اکسیدان ها اشاره کرد که برای سلامتی شما بسیار عالی هستند. هر یک قاشق چای خوری (۵ گرم) فلفل قرمز حاوی مواد مغذی زیر است:

  • کالری: ۱۷
  • چربی: ۱ گرم
  • کربوهیدرات: ۳ گرم
  • فیبر: ۱.۴ گرم
  • پروتئین: ۰.۶ گرم
  • ویتامین آ: ۴۴ درصد از نیاز روزانه شما
  • ویتامین ای: ۸ درصد از نیاز روزانه شما
  • ویتامین سی: ۷ درصد از نیاز روزانه شما
  • ویتامین ب ۶: ۶ درصد از نیاز روزانه شما
  • ویتامین کا: ۵ درصد از نیاز روزانه شما
  • منگنز: ۵ درصد از نیاز روزانه شما
  • پتاسیم: ۳ درصد از نیاز روزانه شما
  • ریبوفلاوین: ۳ درصد از نیاز روزانه شما

کپسای سین ترکیب فعال موجود در فلفل قرمز می باشد که باعث ایجاد خاصیت های دارویی فلفل قرمز است. همچنین این ماده باعث ایجاد طعم تند فلفل قرمز می‌ شود. در حقیقت مقدار تندی فلفل قرمز بستگی به اندازه کپسای سین موجود در آن دارد. هرچه کپسای سین بیشتر باشد فلفل طعم تندتری پیدا خواهد کرد.

1.بالا بردن متابولیسم

کپسای سین موجود در فلفل قرمز خاصیت بالا برنده متابولیسم دارد. این ماده به افزایش مقدار گرمای تولید شده در بدن کمک کرده که منجر به سوزانده شدن کالری بیشتر در روز می شود. (2)

این ماده با انجام فرآیندی به نام گرمازایی باعث افزایش متابولیسم شما می گردد. در یک مطالعه افرادی که صبحانه حاوی کپسای سین و روغن حاوی زنجیره ای متوسط تری گلیسیرید استفاده کرده بودند ۵۱ درصد کالری بیشتری می سوزاندند تا آن دسته از افرادی که هیچ یک از این مواد را در صبحانه خود دریافت نمی‌ کردند. (3)

اما در حالی که کپسای سین به بالا بردن متابولیسم کمک می‌ کند اما در مجموع اثر آن کم خواهد بود.

در دیگر مطالعه انجام شده افرادی که یک گرم فلفل قرمز استفاده کرده بودند نسبت به افراد گروه دیگر تنها ۱۰ کالری بیشتر در طی ۴ ساعت و نیم سوزانده بودند. (4)

همچنین مهم است بدانید افرادی که به طور مرتب فلفل قرمز استفاده می کنند بعد از مدتی این فایده افزایش متابولیسم از بین خواهد رفت زیرا که بدن آنها با اثرات فلفل قرمز سازگار می شود. (4)

خلاصه

کپسای سین موجود در فلفل قرمز باعث بالا رفتن متابولیسم می‌ شود. اما با این وجود اثر این افزایش کوچک بوده و بعد از مدتی بدن شما نسبت به آن سازگاری پیدا می کند.

2.کاهش گرسنگی

به طور جالبی فلفل قرمز گرسنگی را کاهش داده و کمک می‌ کند تا شما غذای کمتری خورده و احساس سیری برای مدت طولانی تری داشته باشید. مطالعات بسیار زیادی نشان می دهند که کپسایسین موجود در فلفل قرمز گرسنگی را کاهش می دهد. (5678)

طریقی که فلفل قرمز باعث کاهش می شود هنوز به طور کامل مشخص نیست اما یک مطالعه نشان داد که این ماده باعث کاهش تولید هورمون گرسنگی گرلین می شود. (9)

یک مطالعه نشان داد افرادی که از ماده کپسایسین استفاده می‌کنند غذای کمتری در طول روز نسبت به افرادی دارند که این ماده را دریافت نمی‌ کنند. می‌ توان گفت افرادی که مکمل کپسای سین استفاده می‌ کنند ۱۰ درصد فضای کمتر دریافت کرده و در عین حال افرادی که نوشیدنی حاوی کپسای سین می‌ نوشند ۱۶% غذای کمتری دریافت می کنند. (10)

همچنین افراد حاضر در این مطالعه گزارش دادند در عین حالی که کالری کمتری دریافت کرده بودند احساس سیری بیشتری هم داشتند. (10)

خلاصه

کپسای سین موجود در فلفل قرمز به کاهش اشتهای شما و دریافت غذای کمتر در طول روز کمک می‌ کند.

3.کاهش فشار خون

فشار خون بالا یکی از بزرگ ترین خطرات برای سلامتی در سراسر جهان است. در حقیقت بیشتر از ۴۰ درصد بزرگسالان بالای ۲۵ سال فشار خون بالا دارند. (11)

به طور جالبی مطالعات انجام شده بر روی حیوانات نشان می‌ دهد که کپسای سین موجود در فلفل قرمز باعث کاهش فشار خون بالا می شود.

یک مطالعه انجام شده بر روی موش ها مبتلا به فشار خون بالا نشان داد که مصرف بلند مدت ادویه های خوراکی حاوی کپسای سین به کاهش فشار خون کمک می کند. (12)

دیگر مطالعه نشان می‌ دهد که کپسای سین به آرام‌ سازی رگ های خونی کمک کرده و منجر به پایین آمدن فشار خون می گردد. (13)

مهم است به خاطر داشته باشید که این یافته ها بر پایه مطالعات انجام شده در حیوانات هستند و اثرات کپسای سین در انسان ها ممکن است متفاوت باشد.

خلاصه

به نظر می رسد که کپسای سین موجود در فلفل قرمز باعث پایین آمدن فشار خون در مطالعات انجام شده بر روی حیوانات می‌ شود. اما برای توصیه آن برای انسان ها باید مطالعات بیشتری در این زمینه صورت گیرد.

4.سلامت گوارش

ادویه های خوراکی و ترکیبات فعال موجود در آن فواید زیادی برای معده شما به دنبال دارد. به عنوان مثال فلفل قرمز به دفاع از معده در برابر عفونت‌ ها ، افزایش تولید مواد گوارشی و کمک به تحویل آنزیم ها به معده منجر می شود. (14)

فلفل قرمز با تحریک معده باعث ارسال سیگنال هایی برای محافظت از معده در برابر آسیب‌ ها می‌ شود. (15)

در حالی که برخی باور دارند ادویه‌ ها باعث ایجاد معده می‌ شود اما بررسی‌ های انجام شده نشان می دهند که کپسای سین موجود در فلفل قرمز در واقع به کاهش خطر زخم معده کمک می کند. (15)

خلاصه

فلفل قرمز به بهبود سلامت گوارش و کاهش خطر زخم معده کمک می کند.

5.تسکین درد

کپسای سین هنگامی که به عنوان کرم بر روی پوست استفاده شود خاصیت تسکین دهنده قدرتمندی پیدا می کند. به این خاطر که کپسایسین و کاهش مقدار ماده P کمک می کند که یک نورو وب سایت تولید شده به وسیله بدن می باشد که باعث ارسال سیگنال‌ های درد می شود. (16)

هنگامی که ماده P کمتری تولید شود سیگنال های درد ارسالی به مغز کمتر شده و احساس درد نیز کاهش می یابد. (17)

کپسای سین به صورت کرم های پوستی موجود بوده و اغلب برای وضعیت های زیر توصیه می شود: (1819)

  • دردهای عضلانی و مفصلی
  • دردهای پایین کمر
  • دردهای بعد از عمل جراحی
  • دردهای ایجاد شده به خاطر وضعیت های عصبی مانند زونا

علاوه بر این مهم است به خاطر داشته باشید که کرم کپسای سین را نباید بر روی زخم باز یا پوست های مجروح استفاده کرد.

خلاصه

کپسای سین خاصیت قدرتمند تسکین دهنده درد دارد. این ماده به وسیله کاهش تولید ماده P درد شما را کاهش می دهد.

6.بهبود پسوریازیس

بیماری های خود ایمنی وضعیت هایی می باشند که در آن بدن به خودش حمله می کند. پسوریازیس نمونه ای از بیماری خود ایمنی می باشد که باعث ظاهر شدن تکه های قرمز ، خارش و خشکی در پوست می شود. در حال حاضر درمانی برای پسوریازیس وجود ندارد. با این وجود کرم های کپسای سین به تسکین خارش و بهبود ظاهر ناحیه های آسیب دیده به وسیله پسوریازیس می شود. (2021)

یک مطالعه نشان داد افراد مبتلا به پسوریازیس با کرم کپسای سین توانستند به طور قابل ملاحظه ای خشکی ، قرمزی و خارش خود را کاهش دهند تا افرادی که از کرم های پلاسیبو بهره برده بودند. (22)

محققان باور دارند که ماده P  محققان باور دارند که کپسای سین نقش مهمی در بیماری پسوریازیس ایفا می کند. همانطور که در قبل گفته شد کپسای سین به کاهش مقدار تولید این ماده توسط بدن کمک می کند.

خلاصه

کرم کپسایسین به وسیله کاهش مقدار ماده P تولید شده توسط بدن باعث کمک به بهبود نشانه‌ های پسوریازیس می گردد.

7.کاهش خطر سرطان

سرطان یک بیماری می باشد که به وسیله رشد غیر قابل کنترل سلول ها تشخیص داده می شود. مطالعات به دست آمده نشان می دهند که کپسای سین موجود در فلفل قرمز این ماده باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان ها می شود. دلیل این امر حمله کپسای سین از روش‌ های مختلف به سلول های سرطانی در حال رشد می باشد. (2425)

در حقیقت مطالعات نشان می دهند که کپسای سین به آهسته شدن رشد سلول های سرطانی کمک کرده و حتی باعث مرگ آنها در سرطان های مختلف مانند پروستات ، پانکراس را عوض می شود. (26)

در حالی که اثرات کپسای سین بر سلول های سرطانی امیدوار کننده به نظر می‌ رسد اما مهم است که به خاطر داشته باشید یافته‌ های حال حاضر بر پایه مطالعات آزمایشگاهی و انجام شده بر روی حیوانات می باشند.

اثرات کپسای سین بر انسان ها در رابطه با سرطان هنوز مورد مطالعه قرار نگرفته است.

خلاصه

نتایج به دست آمده درباره اثرات کپسایسین بر روی سرطان ها امیدوار کننده هستند اما باید تحقیقات بیشتری در این زمینه بر روی انسان ها صورت گیرد.

8.سهولت در استفاده

رژیم غذایی خود استفاده کنید. این فلفل را به شکل های مختلف از جمله کامل ، ادویه و مکمل می توان مورد استفاده قرار داد.

شما می توانید پودر فلفل قرمز را در بسیاری از غذاهای خود مانند تخم مرغ ، غذاهای پختنی و حتی به عنوان یک طعم دار کننده استفاده کنید.

خلاصه

فلفل قرمز را با سنی می توان در رژیم غذایی استفاده کرد همچنین تلاش کنید تا از آن در وعده‌ های غذایی خود بهره ببرید.

خطرها و پیشگیری

به طور معمول فلفل قرمز را به عنوان یک ماده غذایی بی خطر در نظر می گیرند. (27)

با این حال مصرف بیش از حد فلفل قرمز به یکباره باعث ایجاد درد معده و احساس ناراحتی می شود. (28)

در صورتی که از داروهای فشار خون استفاده می کنید پس قبل از استفاده از فلفل قرمز با دکتر خود مشورت کنید زیرا که ممکن است باعث ایجاد سرفه شود. (29)

همچنین در صورتی که از داروهایی مانند وارفارین استفاده می‌ کنید با دکتر خود حتما مشورت داشته باشید زیرا که فلفل قرمز ممکن است باعث افزایش خونریزی شود. (30)

خلاصه

فلفل قرمز معمولاً بی خطر است. با این حال اگر از داروهای فشار خون یا دیگر داروها استفاده می کنید حتما قبل از استفاده از کرم کپسای سین یا فلفل قرمز با دکتر خود مشورت داشته باشید.

حرف پایانی

فلفل قرمز فواید زیادی برای سلامتی داشته که به خاطر وجود ترکیب فعال آن یعنی کپسای سین می باشد. همچنین فلفل قرمز اشتهای شما را کاهش داده و به پایین آوردن فشار خون کمک می کند که این موارد از جمله فواید فلفل قرمز است. اگر در باره فلفل قرمز و تداخل با داروهای خود نگران هستید پس حتما قبل از استفاده با دکتر خود مشورت کنید.

ارائه شده توسط تیم دوپامین
منبع: Healthline

تنها با ذکر منبع راضی به کپی کردن مطالب سایت دوپامین فیت هستیم

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

لطفاً دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید