در حالی که به نظر می رسد فشار خون پایین مسئله خوبی باشد اما اگر شخصی فشار خون بسیار پایین داشته باشد دچار مشکلات جدی خواهد شد.
در برخی موقعیت ها راه حل های طبیعی باعث بالا آمدن فشار خون و تسکین برخی از نشانههای می شود که موجب فشار خون پایین هستند. در دیگر موارد باید از معالجات و داروهای پزشکی برای بالا بردن فشار خون و رساندن آن به سطح سالم استفاده کرد.
فشار خون پایین چیست؟
فشار خون بر حسب میلی متر جیوه اندازه گیری می شود. فشار خون پایین یا هایپوتنشن هر عددی پایین تر از ۹۰ میلی متر جیوه بر ۶۰ میلی متر جیوه می باشد. با این حال اغلب دکتر ها تنها در صورتی فشار خون پایین را به عنوان یک مشکل در نظر می گیرند که شخص نشانه های فشار خون پایین را داشته باشد.
اگر نشانه های فشار خون پایین را نداشته باشید پس جای نگرانی نخواهد بود. با این حال هنگامی که فشار خون پایین باعث ایجاد علائم شود نشانه از نرسیدن خون کافی به ارگان ها است. اگر این مسئله برای طولانی مدت رخ دهد باعث عواقب جدی خواهد شد که از جمله آنها به موارد زیر اشاره می کنیم:
- تشنج
- سکته قلبی
- سکته مغزی
- صدمات کلیوی
- درمان های طبیعی فشار خون پایین
اغلب افرادی که فشار خون پایینی دارند نیاز به داروهای پزشکی یا دخالت درمانی برای بالا بردن فشار خون ندارند. روش های طبیعی و ایجاد تغییرات در سبک زندگی زیادی وجود دارد که باعث بالا رفتن فشار خون خواهد شد.
1.نمک بیشتری بخورید
بر خلاف توصیه های پرطرفدار ، رژیم های بالا و پایین برای تمام افراد که مشکل فشار خون دارند مناسب نیست. افرادی که فشار خون پایینی دارند باید با افزایش سدیم دریافتی به طور متعادل فشار خون خود را بالا ببرند.
2.اجتناب از نوشیدنی های الکلی
الکل بیشتر باعث پایین آمدن فشار خون می شود بنابراین افرادی که فشار خون پایینی دارند باید از نوشیدن مقدار زیاد الکل پرهیز کنند.
3.صحبت با دکتر درباره داروهایی که مصرف می کنند
فشار خون پایین ممکن است از عوارض جانبی انواع داروهای پزشکی باشد. اگر نشانه های فشار خون پایین بعد از مصرف داروهای پزشکی اتفاق بیافتد حتما باید درباره علائم با دکتر خود صحبت کنید.
4.هنگامی که نشسته اید پاهایتان را روی هم بیندازید
مطالعات نشان می دهند که انداختن پاها روی یکدیگر در حالی که نشسته اید باعث افزایش فشار خون می شود. برای افرادی که فشار خون بالایی دارند انجام این کار مسئله ساز خواهد شد.
انداختن پاها روی یکدیگر برای افرادی که نشانه های فشار خون پایین را دارند یک راه ساده برای افزایش فشار خون با حداقل تلاش است.
5.نوشیدن آب
نوشیدن آب بیشتر به افزایش فشار خون کمک کرده که یکی از عوامل نیرومند در بهبود فشار خون پایین می باشد. همچنین آب باعث دی هیدراته شدن بدن شما می گردد.
6.به طور مرتب وعده های کوچک دریافت کنید
داشتن وعده های کوچک تر اما با تعداد بالا در روز به بالا بردن فشار خون کمک می کند. به این خاطر که وعده های کوچک تر از افت فشار خون مرتبط با وعده های سنگین تر و بزرگ تر بیشتری می کند.
7.جوراب واریس
جوراب واریس به کاهش مقدار خونی که در پاها جمع می شوند کمک کرده و باعث می شود که خون جریان پیدا کنند. همچنین از جوراب واریس برای کمک به تسکین فشار و درد های مرتبط باواریس هم استفاده می شود.
8.از تغییر وضعیت های ناگهانی پیشگیری کنید
نشستن یا ایستادن به یکباره باعث ایجاد احساس سرگیجه ، منگی یا غش کردن در افراد با فشار خون پایین می شود. در این موارد به هنگام نشستن یا ایستادن نا به هنگام قلب با سرعت بالا خون کافی را به سراسر بدن پمپاژ نمی کند.
9.از نشانه های فشار خون پایین آگاه باشید
فشار خون پایین تنها در صورتی جدی گرفته می شود که از قبل نشانه های آن را داشته باشید. اگر هیچ نشانه ای وجود ندارد فشار خونه پایین را باید به عنوان یک نشانه خوب از سلامتی در نظر گرفت. بسیار مهم است که نشانه های فشار خون پایین را بشناسید و برای آن کاری انجام دهید تا از ایجاد مشکلات مرتبط با آن پیشگیری کنید.
عوامل فشار خون پایین
دلایل زیادی برای ایجاد فشار خون پایین وجود دارد. برخی از رایج ترین عوامل ایجاد فشار خون پایین عبارتند از:
- کمبود مواد مغذی
- استراحت طولانی مدت در رخت خواب
- حاملگی
- داروهای پزشکی
- عفونت های شدید
- واکنش های آلرژیک
- مشکلات قلبی
با این حال فشار خون پایین می تواند نشانگر سلامتی خوب باشد اما در صورتی که فرد تجربه نشانه های گفته شده را نداشته باشد.
نشانه ها
برخی افراد دارای فشار خون پایین هیچ نشانه ای ندارند. در این گونه افراد فشار خون پایین معمولا خطرناک نبوده یا جای نگرانی نیست. با این وجود تنها داشتن یک یا دو نشانه علامتی از ارسال سیگنال از طرف فشار خون پایین باشد. فشار خون پایین ممکن است منجر به ایجاد علائم زیر شود:
- سرگیجه
- غش کردن
- ناتوانی در تمرکز
- دوبینی یا دید نا معلوم
- حالت تهوع
- خستگی
برخی افراد ممکن است تجربه فشارخون پایین را تنها در حالت ایستاده داشته باشند. این نوع از فشار خون پایین به نام فشار خون وابسته به ایستاده بودن نام دارد. ای مسئله معمولاً این مسئله خطرناک نخواهد بود مگر که تغییرات وضعیت فرد باعث افت سریع فشار خون شده که فرد غش می کند.
در برخی موارد حاد فشار خون پایین ممکن است باعث شوک در فرد شود. شوک یک درمان پزشکی اورژانسی است که به خاطر فشار خون پایین در سراسر بدن ایجاد می گردد. شوک باعث آسیب دیدن ارگان ها در سطح سلولی می گردد. از نشانه های شوک می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- نفس سریع یا کوتاه
- سردی پوست
- گیجی یا گم گشتگی
- ضربان قلب سریع
اگر شخصی این علائم شوک را تجربه کند به درمان پزشکی اورژانسی نیاز دارد.
چه زمانی به دکتر مراجعه کنیم
معمولاً دکتر ها موافق هستند که فشار خون پایین تنها در شرایطی که از قبل زمینه آن را داشته باشید مشکل ساز است. شخصی که فشار خون پایینی دارد باید از علائم آن آگاه باشد و بداند چه داروهایی باعث افت فشار خون می گردد. هر فردی که تجربه نشانه های فشار خون پایین و شوک را دارد هرچه سریع تر باید تحت مراقبت پزشکی قرار گیرد زیرا که شوک زندگی شما را تهدید می کند.
دیگر نکته ها
افرادی که بدن شان به راه حل های طبیعی جواب نمی دهد باید از داروهای پزشکی استفاده کنند تا سطح خون خود را بالا ببرند. یک فرد با فشار خون پایین باید این نکات را در نظر بگیرد:
- با وزنه های سنگین تمرین نکند
- به صورت ایستاده در یک جا برای مدت طولانی قرار نگیرد
- به یکباره سر خود را بعد از خواب بالا نیاورد
- از قرار گرفتن در آب گرم برای مدت طولانی خودداری کند
- به هنگام ورزش یا روزهای گرم مایعات بیشتری بنوشد
نتیجه گیری
برخلاف فشار خون بالا که باعث مشکلات زیادی برای سلامتی می شود فشار خون پایین اغلب به عنوان یک نشانه خوب از سلامتی در نظر گرفته می شود. افرادی که فشار خون پایین دارند باید از علائم آن آگاه بوده و در صورتی که فشار خون پایین برای آنها مشکلاتی ایجاد کند باید با دکتر خود صحبت کنند.
ارائه شده توسط تیم دوپامین
منبع: medicalnewstoday
تنها با ذکر منبع راضی به کپی کردن مطالب سایت دوپامین فیت هستیم