۱۷ حقیقت درباره تغذیه

1
۱۷ حقیقت درباره تغذیه
5 از 4 رای

شایعه و سوء تفاهم های زیادی در دنیای تغذیه پخش شده است حتی اگر آن را متخصصان هم بگویند باز صحیح نیست.

در ادامه ۱۷ حقیقت درباره دنیای تغذیه را به شما معرفی می کنیم.

1.چربی های ترانس مصنوعی برای انسان ها مناسب نیست

چربی‌ های ترانس ناسالم هستند. تولید چربی های ترانس شامل فشار و دمای بالا بوده و گاز هیدروژن در اندازه فراوان به عنوان یک کاتالیزور در آن وجود دارد. این فرآیند باعث می شود که روغن مایع سبزیجات در دمای اتاق جامد باشند.

البته چربی‌ های ترانس بیشتر از یک ماده بی مزه هستند. مطالعات نشان می دهند که چربی‌ های ترانس ناسالم بوده و به طور قابل ملاحظه‌ ای باعث بالارفتن خطر بیماری‌ های قلبی می‌ شود. (12)

خوشبختانه سازمان غذا و دارو در ماه جولای سال ۲۰۱۸ چربی های ترانس را ممنوع کرد. (3)

علاوه بر این مواد خوراکی که کمتر از نیم گرم چربی ترانس دارند بدون ترانس در نظر می گیرند. (4)

2.نیازی نیست که هر ۲ الی ۳ ساعت چیزی بخورید

برخی افراد باور دارند که داشتن وعده های کوچک تر و با تعداد بیشتر در کاهش وزن به آنها کمک می کند. با این حال برخی مطالعات نشان می دهند که اندازه و عده ی غذایی و تکرار آن اثری بر چربی سوزی یا وزن بدن ندارد. (56)

غذا خوردن هر ۲ الی ۳ ساعت کاری سخت بوده و کاملا غیر ضروری برای اغلب افراد است. تنها کافیست زمانی‌که گرسنه ای غذا بخورید تا مطمئن شوید که یک ماده خوراکی سالم و مغذی انتخاب کرده اید.

3.گوشت در روده شما فاسد نمی شود

این مورد که گوشت در روده ی شما فاسد می شود کاملا غلط است. بدن شما به خوبی برای گوارش و جذب تمام مواد مغذی موجود در گوشت سازگار می باشد.

گوشت در معده شما به وسیله اسید معده شکسته می ‌شود. سپس آنزیم های قدرتمند گوارشی باقی ترکیبات گوشت را در روده کوچک می شکنند. در مرحله بعد اغلب چربی ، پروتئین و مواد مغذی توسط بدن شما جذب می گردد. در حالی که مقدار کوچکی از پروتئین و چربی از دستگاه گوارش رد می‌ شوند چیزی در کولون شما باقی نخواهد ماند.

4.تخم مرغ یکی از سالم ترین مواد خوراکی بر روی کره زمین است

به طرز عجیبی افراد را از مصرف زیاد تخم مرغ منع می کنند زیرا که زرده آن کلسترول بالایی دارد. با این حال مطالعات نشان می دهند که کلسترول موجود در تخم مرغ باعث بالا رفتن کلسترول خون در اغلب افراد نمی شود. (7)

مطالعات جدید انجام شده بر روی صدها و هزاران نفر نشان می دهد که تخم مرغ اثری بر بیماری قلبی در افراد سالم ندارد. (8)

حقیقت این است که تخم مرغ یکی از سالم ترین و مغذی ترین مواد خوراکی برای میل کردن است.

5.نوشیدنی های قندی چاق کننده ترین محصول در رژیم های مدرن است

مصرف بیش از حد قند آسیب های جبران ناپذیری به سلامتی وارد می‌کند و دریافت این ماده به صورت مایع حتی اثرات ناگوار تری خواهد داشت. مشکل قند موجود در نوشیدنی ها این است که مغز شما برای جبران کالری ها مقدار بیشتری از نوشیدنی نسبت به غذای جامد دریافت می کند. (9)

به عبارت دیگر مغز شما کالری ‌های مایع را ثبت نمی کند. (10)

این مطلب را هم بخوانید  با دیابت خداحافظی کنید

در میان تمام مواد خوراکی کم ارزش می توان گفت که نوشیدنی های قندی چاق کننده ترین هستند.

6.کم چرب به معنای سالم نیست

جریان ‌های تغذیه ترویج کننده رژیم کم چرب به نظر می رسد که شکست خورده است. مطالعات بلندمدت بیشماری نشان می دهند که رژیم کم چرب نه برای کاهش وزن و نه برای پیشگیری از بیماری ها مثمر ثمر می باشد. (111213)

علاوه بر این باعث شد تا در استفاده از مواد غذایی کم چرب و فرآوری شده زیاده روی صورت گیرد. به این خاطر که مواد خوراکی بدون چربی مزه خوبی ندارند کارخانه ‌ها به آن قند و دیگر افزودنی ها را اضافه کردند.

مواد غذایی مانند میوه ها و سبزیجات که به طور طبیعی کم چرب هستند بسیار خوب بوده اما مواد خوراکی فرآوری شده با برچسب کم چرب معمولاً حاوی ترکیبات ناسالم زیادی می باشند.

7.آبمیوه با نوشیدنی های قندی تفاوت چندانی ندارد

افراد بسیار زیادی باور دارند که آب میوه سالم است زیرا که از میوه به دست می آید. اگرچه آبمیوه تازه برای شما مقداری از آنتی اکسیدان های موجود در میوه را فراهم می کند اما همچنین حاوی مقدار قند بالاتر و هم اندازه یک نوشیدنی کوکاکولا می باشد. (14)

از آنجایی که آبمیوه قابل جویدن نیست و فیبر ناچیزی دارند به راحتی می‌ توان در نوشیدن آبمیوه زیاده‌ روی کرد.

یک فنجان ۲۴۰ میلی لیتری از آب پرتقال به اندازه خوردن پرتقال کامل برای شما قند به دنبال می‌ آورد. (1516)

اگر به خاطر دلایل سلامتی در تلاش برای پرهیز از قند هستید پس باید از آبمیوه هم دوری کنید. در حالی که آب میوه نسبت به دیگر نوشیدنی های قندی به خاطر وجود آنتی اکسیدان ها سالم تر است اما برای شما مقدار بالایی از قند به دنبال خواهد داشت.

8.تغذیه باکتری های مفید روده ضروری است

در واقع می توان گفت که ما آدم ها ۱۰ درصد انسان هستیم. باکتری های مفید روده نسبت ۱۰ به ۱ با سلول های ما دارند.

در سالیان اخیر محققان دریافته اند که نوع و تعداد باکتری های موجود در روده تاثیر عمده‌ ای بر سلامت انسان ها می‌ گذارد. باکتری های روده بر همه چیز گرفته از وزن بدن تا عملکرد مغز اثر می گذارد. (1718)

باکتری های روده شما همانند سلول ها نیاز به انرژی دارند و منبع سوخت ترجیحی باکتری ها فیبر محلول است. (1920)

این شاید مهمترین دلیل باشد که مقدار زیادی از فیبر به رژیم غذایی خود اضافه کنید تا باکتری های مفید روده شما از آن تغذیه کنند.

9.کلسترول دشمن شما نیست

چیزی که معمولاً اغلب افراد آن را به کلسترول ارجاع می‌ دهند در واقع کلسترول نیست. هنگامی که افراد درباره اچ دی ال کلسترول خوب و ال دی ال کلسترول بد صحبت می کنند آنها در واقع به پروتئین‌ هایی اشاره دارند که کلسترول در جریان خون را جا به جا می کند. ال دی ال کلسترول در واقع لیپو پروتئین کم تراکم بوده و اچ دی ال کلسترول لیپو پروتئین پرتراکم است.

حقیقت این است که کلسترول با شما دشمنی ندارد. عامل تعیین کننده اصلی برای بیماری قلبی نوع لیپو پروتئین می باشد که کلسترول حمل می‌ کنند و نه خود کلسترول. برای اغلب افراد کلسترول خوراکی اثر کم و حتی بدون اثر بر سطح لیپو پروتئین است. (21)

این مطلب را هم بخوانید  10حقیقت درباره چربی که باید بدونید

10.مکمل های کاهش وزن به ندرت جواب می دهند

مکمل های کاهش وزن مختلفی در فروشگاه ها وجود دارد اما اغلب آنها هرگز برای شما کاری نخواهند کرد. این مکمل ها ادعا می کنند که منجر به نتایج جادوی می شوند اما هنگامی که در مطالعات آزمایشگاهی قرار می گیرند شکست می خورند.

حتی معدود مکمل‌ هایی مانند گلوکومانان که اثر گذار هستند هم تفاوت چندانی نداشته و در واقع عدد قابل توجهی نیست. بهترین روش برای کاهش وزن و حفظ آن سازگاری با یک سبک زندگی سالم است.

11.سلامتی چیزی فراتر از وزن شماست

اغلب افراد تمرکز زیادی بر کاهش یا افزایش وزن دارند. حقیقت این است که سلامتی تنها در عدد وزن خلاصه نمی‌ شود. بسیاری از افراد چاق از نظر متابولیسمی سالم هستند در حالی که افرادی که وزن طبیعی دارند دچار مشکلات متابولیسمی مرتبط با چاقی می باشند. (2223)

تمرکز تنها بر روی وزن زیان بار خواهد بود. شما می توانید بدون کاهش وزن سلامتی خود را بهبود بخشید. به نظر می رسد که ناحیه ساخته شدن چربی نیز مهم است. چربی های احشایی انباشته شده در ناحیه شکم با مشکلات متابولیسمی مرتبط هستند در حالی که چربی های زیر پوستی  اغلب مسائل زیبایی ایجاد می کنند. (24)

بنابراین کاهش چربی شکمی باید برای بهبود سلامتی شما اولویت داشته باشد. چربی های زیر پوستی یا عدد روی ترازو خیلی مهم نیست.

12.کالری بشمارید اما اجباری در آن نیست

کالری ها مهم هستند. چاقی مسئله انرژی یا کالری اضافی ذخیره شده و انباشته شده به فرم چربی در بدن است. با این حال این بدان معنا نمی باشد که شما باید هر چیزی که وارد بدن انسان می شود را کنترل کنید و تعداد کالری های آن را بشمارید.

اگرچه کالری شماری برای بسیاری از افراد جواب می‌ دهد اما می توانید برای کاهش وزن بدون حتی شمردن یک کالری کارهای زیادی انجام دهید. به عنوان مثال مطالعات نشان می دهند مصرف پروتئین بیشتر منجر به دریافت کالری کمتر به صورت خودکار شده و تاثیر قابل ملاحظه ای بر وزن شما می‌ گذارد. در نظر داشته باشید که شما با انجام چنین کاری در عین حال که کالری را محدود کرده اید کالری شماری هم نداشته اید. (2526)

13.افراد مبتلا به دیابت نوع دو نباید رژیم پرکربوهیدرات داشته باشند

برای دهه ها به افراد توصیه می گردید تا یک رژیم کم چرب به همراه تامین ۵۰ تا ۶۰ درصد از کالری ها با کربوهیدرات داشته باشند. به طور جالبی افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ نیز این توصیه را دریافت می‌ کردند. افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ قادر به گوارش آسان کربوهیدرات هایی مانند قند و نشاسته های تصفیه شده نیستند.

افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ مقاومت انسولین دارند و هرگونه کربوهیدراتی که می خورند باعث افزایش قابل ملاحظه سطح قند خون آنها می شود. به همین دلیل این افراد باید از داروهای پایین آورنده قند خون استفاده کنند تا سطح قند خون آنها پایین بیاید.

اگر اشخاصی بخواهند از رژیم کم کربوهیدرات بهره ببرند آنها افراد مبتلا به دیابت هستند. یک مطالعه انجام شده بر روی رژیم کم کربوهیدرات نشان داد که تنها دنبال کردن ۶ ماهه این رژیم باعث شد تا ۹۵.۲ درصد از شرکت کنندگان داروهای قند خون خود را حذف کنند. (27)

این مطلب را هم بخوانید  ۱۸ دلیل کم نکردن وزن

14.چربی و کربوهیدرات شما را چاق نمی کند

افراد چاق را از مصرف چربی منع می‌ کنند زیرا که چربی نسبت به پروتئین و کربوهیدرات کالری بیشتری دارد. با این حال افرادی که رژیم با چربی بالا و کربوهیدرات پایین دارند در انتها کالری کمتری دریافت می کنند تا افرادی که یک رژیم کم چرب و با کربوهیدرات بالا دارند. (2829)

این مسئله باعث می‌ شود تا افراد بسیار زیادی کربوهیدرات را برای افراد چاق ممنوع کنند اما این کار هم اشتباه است. در طول تاریخ جمعیت های بسیار زیادی رژیم‌ های با کربوهیدرات بالا داشته اند اما سلامتی خود را هم حفظ کردند.

همچنین و همچنان با هیدرات می‌توانند چاق کننده باشند اما این مسئله به دیگر جنبه ‌های رژیم شما و سبک زندگی هم بستگی دارد.

15.مواد خوراکی کم ارزش اعتیاد آور هستند

در طی ۱۰۰ سال گذشته مواد خوراکی تغییرات زیادی داشته اند. امروزه افراد مواد خوراکی فرآوری‌ شده بیشتری نسبت به گذشته استفاده کرده و تکنولوژی ها به صورت استادانه مواد غذایی را مهندسی می کنند.

این روزها مشخص شده است که مهندسی مواد غذایی به صورتی بوده که مغز با ترشح دوپامین پاداش می دهد. (30)

به همین دلیل برخی افراد به طور کامل کنترل خود را در برابر مصرف این گونه از مواد خوراکی از دست می دهند. (31)

مطالعات بسیار زیادی به بررسی این پدیده پرداختند و مشخص گردید مواد خوراکی فرآوری شده کم ارزش سوء مصرف مواد مخدر با همدیگر تشابهاتی دارند. (32)

16.دوری از برخی روغن های سبزیجات

روغن های سبزیجات به خصوصی مانند آفتابگردان ، لوبیای سویا و ذرت حاوی مقدار بالایی از اسید چرب امگا ۶ هستند. (33)

مطالعات نشان می دهند که نسبت بالای امگا ۶ به امگا ۳ باعث افزایش التهاب در بدن شما می شود. (34)

روغن هایی که امگا ۶ بالایی دارند و در برخی افراد باعث اکسیداتیو استرس می‌ شوند که این مسئله یکی از عوامل قدرتمند در ایجاد بیماری های قلبی است. (353637)

به همین دلیل یک استراتژی خوب این است که روغن های سبزیجات ای را انتخاب کنید که اسید چرب امگا ۶ پایینی دارند. از جمله این روغن ها می توان به روغن زیتون و کانولا اشاره کرد. استفاده از این روغن ها به شما امکان می دهد تا نسبت امگا ۶ به امگا ۳ را بهبود بخشید.

17.ارگانیک یا بدون گلوتن به معنای سالم نیست

تمایل زیادی به مواد خوراکی سالم در دنیای تغذیه امروز وجود دارد. این روزها مواد غذایی ارگانیک و بدون گلوتن بسیار محبوب شده اند. با این حال اگر یک ماده خوراکی ارگانیک یا بدون گلوتن باشد حتما به معنای سالم بودن نیست. شما می توانید مواد غذایی کم ارزش را را با استفاده از ترکیبات ارگانیک تهیه کنید.

مواد خوراکی طبیعی بدون گلوتن خوب هستند اما مواد خوراکی فرآوری شده بدون گلوتن اغلب ترکیبات ناسالمی دارند که حتی بدتر از مواد خوراکی حاوی گلوتن می باشند. حقیقت اینجاست که قند ارگانیک هنوز هم قند بوده و مواد خوراکی کم ارزش بدون گلوتن هم هنوز ماده غذایی کم ارزش است.

ارائه شده توسط تیم دوپامین
منبع: Healthline

تنها با ذکر منبع راضی به کپی کردن مطالب سایت دوپامین فیت هستیم

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

لطفاً دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید