مواد غذایی نامناسب برای افراد دیابتی
مواد غذایی نامناسب برای افراد دیابتی کدام هستند؟
5 از 1 رای

دیابت یک بیماری مزمن می باشد که در میان بزرگسالان و بچه ها در سراسر جهان همه گیر شده است. (1)

دیابت کنترل نشده عواقب بسیار جدی دارد از جمله آنها می توان به بیماری قلبی، مشکلات کلیوی، کوری و دیگر وضعیت ها اشاره کرد. همچنین پیش دیابت هم با این وضعیت ها مرتبط است. (2)

به طور مهمی خوردن مواد خوراکی نامناسب باعث افزایش سطح قند خون و انسولین می شود که نتیجه آن التهاب و افزایش خطر بیماری ها خواهد بود.

در ادامه لیستی از ۱۰ ماده غذایی نامناسب برای افراد دیابتی و پیش دیابتی آورده ایم که باید از آنها دوری کنند.

چرا کربوهیدرات دریافتی از مواد غذایی نامناسب برای افراد دیابتی است؟

کربوهیدرات، پروتئین و چربی درشت مغذی هایی هستند که برای بدن شما انرژی به همراه می آورند. از این سه درشت مغذی، کربوهیدرات ها با اختلاف بیشترین اثر را بر قند خون می گذارند. به این خاطر که کربوهیدرات ها به قند یا گلوکز شکسته شده و در جریان خوب جذب می شوند.

کربوهیدرات ها شامل نشاسته، قند و فیبر هستند. با این وجود فیبر همانند دیگر کربوهیدرات ها در بدن گوارش و جذب نمی شود بنابراین باعث بالا رفتن قند خون هم نخواهد شد. کم کردن فیبر از کربوهیدرات کل موجود در غذا باعث می شود تا بدانیم چقدر از کربوهیدرات ها قابل گوارش هستند. به عنوان مثال اگر شما یک فنجان از سبزیجات مختلف که حاوی ۱۰ گرم کربوهیدرات و ۴ گرم فیبر است بخورید شما در کل ۶ گرم کربوهیدرات دریافت کرده اید.

هنگامی که افراد مبتلا به دیابت مقدار زیادی کربوهیدرات می خورند قند خون آنها به سطح بالا و خطرناکی می رسد. در طول زمان این سطح قند خون بالا آسیب دیدن اعصاب و رگ های خونی می شود منجر به بیماری قلبی مشکلات کلیوی و دیگر مشکلات جدی سلامتی می گردد.

مصرف کربوهیدرات کم افزایش ناگهانی قند خون پیشگیری کرده و به طور فوق العاده ای باعث کاهش خطر وضعیت های مرتبط با دیابت می شود. بنابراین بسیار مهم است که افراد مبتلا به دیابت از مواد غذایی در ادامه آمده دوری کنند.

1.نوشیدنی های شیرین شده

نوشیدنی های شیرین شده بدترین انتخاب برای افراد مبتلا به دیابت است. این نوشیدنی ها کربوهیدرات بسیار بالایی دارند. به طور مثال یک قوطی ۳۵۴ میلی لیتری از سودا برای شما ۳۸ گرم کربوهیدرات به دنبال خواهد داشت. (3)

همین مقدار از آیس تی شیرین شده و لیموناد هر یک ۳۶ گرم کربوهیدرات به دست آمده از قند دارند. (45)

علاوه بر این نوشیدنی های گفته شده مقدار بالایی فروکتوز دارند که شدیدا با مقاومت انسولین و دیابت در ارتباط است. مطالعات انجام شده نشان می دهند که نوشیدنی های شیرین شده باعث افزایش خطر وضعیت های مرتبط با دیابت مانند کبد چرب می شوند. (678)

علاوه بر این سطح بالای فروکتوز موجود در نوشیدنی های قندی باعث تغییرات متابولیسمی می شود که چربی های شکم و پهلو را به وجود می آورد و برای سطح کلسترول و تری گلیسیرید مضر است.

در یک مطالعه انجام شده بر روی بزرگسالان چاق و دارای اضافه وزن مشخص گردید که تامین ۲۵ درصد از کالری ها با نوشیدنی های حاوی فروکتوز باعث افزایش مقاومت انسولین چربی شکم پایین آمدن متابولیسم و بدتر شدن نشانه های سلامت قلب می شود. (910)

برای کمک به کنترل سطح قند خون و پیشگیری از خطر بیماری ها بهتر است که از آب به جای چنین نوشیدنی هایی بهره ببرید.

خلاصه: سودا و نوشیدنی های شیرین شده کربوهیدرات بالایی دارند که قند خون را افزایش می دهد. همچنین فروکتوز بالای این نوشیدنی ها با مقاومت انسولین و خطر افزایش چاقی، کبد چرب و دیگر بیماری ها مرتبط می باشد.

2.چربی های ترانس

چربی های صنعتی ترانس به طرز عجیبی ناسالم هستند. چربی های ترانس با اضافه کردن هیدروژن به اسیدهای چرب اشباع نشده به منظور ماندگاری بیشتر تهیه می شوند. چربی های ترانس در مارگارین، کره بادام زمینی، خامه ساختگی و مواد غذایی یخ زده وجود دارد. علاوه بر این کارخانه های تولید کننده غذا و اغلب به کراکرها، مافین ها و کیک ها هم برای ماندگاری بیشتر چربی ترانس اضافه می کنند.

اگرچه چربی ‌های ترانس به طور مستقیم باعث بالا رفتن سطح قند خون نمی شوند اما با افزایش التهاب، مقاومت انسولین و چربی شکمی همچنین پایین آمدن اچ دی ال کلسترول خوب و آسیب دیدن عملکرد مرتبط هستند. (111213141516)

این مطلب را هم بخوانید  دیابت پنهان

به خصوص این اثرات در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ بسیار نگران کننده است زیرا که در خطر بالاتری از بیماری‌ های قلبی قرار دارند. خوشبختانه چربی ‌های ترانس در بسیاری از کشورها غیر قانونی شده اند و از سال ۲۰۱۵ سازمان FDA اعلام کرده است که باید از فروشگاه های آمریکا تا ۳ سال آینده به طور کامل حذف شوند. (17)

خلاصه: چربی‌ های ترانس چربی های اشباع نشده هستند که با تغییرات شیمیایی ماندگاری آنها را افزایش می‌ دهند. این چربی‌ ها با التهاب، مقاومت انسولین، افزایش چربی شکمی و بیماری قلبی در ارتباط هستند.

3.نان سفید، پاستا و برنج

مواد غذایی نامناسب برای افراد دیابتی

نان سفید، پاستا و برنج از مواد غذایی فرآوری شده و با کربوهیدرات بالا هستند. مطالعه های انجام شده نشان می دهند که خوردن نان و دیگر مواد غذایی حاوی آرد تصفیه شده به طور قابل ملاحظه ای سطح قند خون را در افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ و نوع ۲ افزایش می دهد. (1819)

این واکنش تنها منحصر به محصولات حاوی آرد نیست. در یک مطالعه مشخص کردید که پاستاهای بدون گلوتن هم باعث افزایش قند خون می شوند. (20)

دیگر مطالعه نیز نشان داد که وعده های غذایی حاوی نان بیگل با کربوهیدرات بالا نه تنها قند خون را بالا می‌ برد بلکه باعث کاهش عملکرد مغز در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ می گردد. (21)

این مواد غذایی فرآوری شده حاوی مقدار کمی فیبر می‌ باشند که سرعت جذب قند در جریان خون را کمی آهسته تر می کنند.

در دیگر مطالعه انجام شده جایگزین کردن نان حاوی فیبر بالا به جای نان سفید باعث کاهش قابل ملاحظه سطح قند خون در افراد دیابتی شد. این افراد تجربه کاهش فشار خون و کلسترول را هم پیدا کردند. (22)

خلاصه: نان سفید، پاستا و برنج کربوهیدرات بالا و فیبر پایینی دارند. این ترکیب بالا رفتن سطح قند خون می شود. اما انتخاب خوراکی کامل و حاوی فیبر بالا به کاهش واکنش قند خون کمک می کند.

4.ماست های میوه ای

ماست ساده یک انتخاب خوب برای افراد دیابتی خواهد بود. با این وجود انواع ماست های میوه‌ ای داستان متفاوتی دارند. ماست های طعم دار شده معمولاً از شیر کم چرب یا بدون چربی تهیه می ‌شوند که حاوی شکر و کربوهیدرات هستند.

در حقیقت یک فنجان ۲۴۵ گرمی از ماست میوه ای ۴۷ گرم قند دارد و تقریباً ۸۱ درصد از کالری های آن از قند تشکیل شده است. (23)

افراد بسیار زیادی ماست یخ زده را جایگزین سالمی بستنی در نظر می گیرند. با این حال ماست یخ زده حاوی مقدار مساوی یا بیشتری از قند نسبت به بستنی است. (2425)

به جای انتخاب ماست های با قند بالا که قند خون و انسولین را بطور ناگهانی بالا می برند از ماست ساده تهیه شده با شیر کامل استفاده کنید که بدون قند است و برای اشتها، کنترل وزن و سلامت روده مفید می باشد. (2627)

خلاصه: ماست های طعم دار میوه ای معمولاً چربی پایین اما قند بالایی دارند که منجر به بالا رفتن سطح قند خون و انسولین می شوند. ماست ساده تهیه شده شده با شیر کامل انتخاب بهتری برای کنترل دیابت و سلامت عمومی بدن است.

5.غلات صبحانه شیرین شده

مواد غذایی نامناسب برای افراد دیابتی

اگر دیابت دارید خوردن غلات صبحانه یکی از بدترین روش ها برای شروع روز است. با وجود ادعاهای نوشته شده بر روی جعبه غلات صبحانه که سالم هستند اما اغلب این غلات بسیار فرآوری شده بوده و بیشتر از چیزی که فکر کنید کربوهیدرات دارند.

علاوه بر این غلات صبحانه پروتئین بسیار پایینی دارند. پروتئین به داشتن احساس سیری و در عین حال حفظ قند خون در طول روز کمک می کند. (28)

حتی غلات صبحانه سالم هم انتخاب خوبی برای افراد مبتلا به دیابت نیست. تنها نصف فنجان (۵۵ گرم) غلات صبحانه حاوی ۳۰ گرم کربوهیدرات قابل گوارش می باشد. علاوه بر این در هر بار مصرف شما تنها ۷ گرم پروتئین به دست می آورید. برای اینکه قند خون و گرسنگی را تحت کنترل داشته باشید باید غلات صبحانه را کنار بگذارید و از صبحانه های کم کربوهیدرات و پروتئینی بهره ببرید.

خلاصه: غلات صبحانه کربوهیدرات بالا و پروتئین پایینی دارند. صبحانه با پروتئین بالا و کربوهیدرات پایین بهترین انتخاب برای افراد دیابتی و کنترل اشتها می باشد.

این مطلب را هم بخوانید  ۱۲ فایده انار برای سلامتی

6.نوشیدنی های قهوه طعم دار شده

قهوه چندین فایده برای سلامتی دارد که از جمله آنها می توان به کاهش خطر دیابت اشاره کرد. (313233)

با این حال قهوه های طعم دار شده را باید به عنوان یک دسر مایع در نظر گرفت تا یک نوشیدنی سالم. مطالعه های انجام شده نشان می دهند که مغز مواد غذایی جامد و مایع را به صورت یکسان پردازش نمی کند. هنگامی که شما کالری ها را به صورت نوشیدنی دریافت می کنید مغز برای جبران مقدار کالری دریافتی را افزایش می دهد و این امر منجر به افزایش وزن می شود. (3435)

نوشیدنی های قهوه طعم دار شده همچنین کربوهیدرات بالایی دارند. حتی مدل های سبک تر هم آنقدر کربوهیدرات دارند تا بتوانند به طور قابل ملاحظه ای سطح قند خون را بالا ببرند. برای این که بتوانید قند خون را تحت کنترل داشته باشید و از افزایش وزن جلوگیری کنید قهوه ساده یا اسپرسو بنوشید.

خلاصه: نوشیدنی های قهوه طعم دار شده کربوهیدرات مایع در خود دارند باعث افزایش سطح قند خون و عدم سیری به همراه می آورد.

7.عسل، نکتار آگاو و شربت ذرت

افرادی که دیابت دارند اغلب در تلاش به حداقل رساندن مقدار قند روی میز و همچنین آبنبات، کوکی و پای هستند. با این حال دیگر شکل های قند هم باعث افزایش ناگهانی قند خون می شود. از جمله این قندها می‌ توان به شکر قهوه ای و حتی قندهای طبیعی مانند عسل، نکتار آگاو و شربت ذرت اشاره کرد.

اگرچه این شیرین کننده ها به مقدار بالایی فرآوری نشده باشند اما حداقل به اندازه شکر سفید در خود قند دارند. در حقیقت حتی قند بیشتری هم دارا می باشند.

در ادامه کربوهیدرات موجود در یک قاشق غذا خوری از شیرین کننده‌ های محبوب را آورده ایم:

  • شکر سفید: ۱۲.۶ گرم (38)
  • نکتار آگاو: ۱۶ گرم (39)
  • عسل: ۱۷ گرم (40)
  • شربت ذرت: ۱۳ گرم (41)

در یک مطالعه افراد مثلا به پیش دیابت تجربه مشابهی از افزایش قند خون، انسولین و نشانه های التهابی که با مصرف ۵۰ گرم سفید یا عسل پیدا کردند. (42)

بهترین استراتژی دوری از انواع قندها و استفاده از شیرین کننده های طبیعی کم کربوهیدرات می باشد.

خلاصه: عسل، نکتار آگاو و شربت ذرت به اندازه شکر سفید روی میز فرآوری شده نیستند اما اثرات مشابهی بر قندخون، انسولین و نشانه های التهابی می گذارند.

8.میوه خشک شده

میوه خشک

میوه منبع فوق‌ العاده‌ ای از چندین ویتامین و ماده معدنی مهم از جمله ویتامین سی و پتاسیم است. هنگامی که میوه خشک می شود آب خود را از دست می دهد و موجب می‌ شود تا تراکم مواد مغذی آن افزایش پیدا کند. متاسفانه در چنین وضعیتی قند میوه هم افزایش می یابد.

یک فنجان انگور ۲۷ گرم کربوهیدرات داشته که ۱ گرم از آن فیبر است. اما در مقابل فنجان کشمش ۱۱۵ گرم کربوهیدرات داشته که ۵ گرم از آن فیبر است. (4344)

بنابراین کشمش چیزی حدود سه برابر بیشتر کربوهیدرات نسبت به انگور در خود دارد. دیگر میوه ها هم هنگامی که با مدل خشک شده مقایسه می‌ شوند حاوی مقدار کربوهیدرات بالاتری می باشند.

اگر مبتلا به دیابت هستید حتماً نباید قید تمامی میوه ها را بزنید. شما می توانید میوه های با قند پایین مانند توت های تازه یا یک سیب کوچک نوش جان کنید که برای شما هم فواید سلامتی به همراه می آورد و هم را در محدوده نرمال نگه می دارد.

خلاصه: میوه خشک شده تراکم بالاتری از قند داشته و نسبت به میوه تازه تقریبا سه برابر بیشتر کربوهیدرات دارد. از میوه های خشک شده دوری کنید و به جای آن میوه های با قند پایین برای بهینه نگه داشتن بهره ببرید.

9.آبمیوه

اگرچه اغلب آبمیوه را به عنوان یک نوشیدنی سالم در نظر می‌ گیرند اما اثرات آن بر قند خون در واقع شبیه به سودا و دیگر نوشیدنی های قندی است. حتی در برخی موارد آب میوه طبیعی قند و کربوهیدرات بالاتری نسبت به سودا دارد. به عنوان مثال ۲۵۰ میلی لیتر آب سیب طبیعی شیرین نشده و سودا هر ۱۲۴ گرم قند دارند. همچنین ۲۵۰ میلی لیتر از آب انگور برای شما ۳۲ گرم قند به دنبال می‌ آورد. (495051)

این مطلب را هم بخوانید  ۱۱ غذای سالم که سرشار از آهن هستند

آبمیوه طبیعی هم مانند نوشیدنی های قندی شیرین شده حاوی فروکتوز می باشد که این نوع از قند باعث مقاومت انسولین، بیماری قلبی و چاقی می شود. (52)

بهترین انتخاب آب به همراه یک برش از لیمو می باشد که برای شما کمتر از ۱ گرم کربوهیدرات به دنبال می آورد و همچنین بدون کالری است. (53)

خلاصه: آبمیوه طبیعی شیرین نشده حاوی مقدار مشابهی از قند مانند سودا است. آبمیوه حاوی فروکتوز بالا بوده که باعث بدتر شدن مقاومت انسولین، افزایش چاقی و خطر بیماری قلبی می شود.

10.سیب زمینی سرخ کرده

سیب زمینی سرخ کرده از جمله مواد غذایی است که باید از آن دوری کرد به خصوص اگر دیابت دارید. سیب زمینی به تنهایی تقریباً کربوهیدرات بالایی دارد. یک سیب زمینی متوسط با پوست حاوی ۳۷ گرم کربوهیدرات بوده که ۴ گرم از آن فیبر است. (54)

با این حال هنگامی که سیب زمینی پوست کنده شود و در روغن سبزیجات سرخ شود چیزی فراتر از افزایش ناگهانی قند خون در شما رخ خواهد داد. مطالعات انجام شده نشان می دهند که سیب زمینی سرخ شده باعث به وجود آمدن ترکیبات سمی مانند AGEs و آلدهیدها می‌ شود که التهاب و خطر بیماری‌ ها را افزایش می‌ دهد. (5556)

در واقع چندین مطالعه مصرف مداوم سیب زمینی سرخ شده و دیگر مواد غذایی سرخ شده را با سرطان و بیماری قلبی مرتبط می دانند. (57585960)

اگر نمی‌ خواهید سیب زمینی را به طور کامل کنار بگذارید پس بهترین انتخاب برای شما سیب زمینی شیرین خواهد بود.

خلاصه: علاوه بر اینکه سیب زمینی سرخ شده به خاطر کربوهیدرات بالا قند خون شما را به طور ناگهانی بالا می برد بلکه سرخ شدن در روغن های ناسالم باعث ایجاد التهاب و افزایش خطر بیماری قلبی و سرطان می شود.

حرف آخر

این که با داشتن دیابت بدانید از کدام مواد غذایی باید دوری کنید گاهی اوقات کار سختی خواهد بود. با این وجود دنبال کردن لیست مواد غذایی آمده در بالا کار شما را آسان تر می کند. هدف اصلی شما باید دوری کردن از چربی های ناسالم، قندهای مایع، غلات فراوری شده و دیگر مواد خوراکی با کربوهیدرات‌ های تصفیه شده باشد.

همچنین دوری کردن از مواد خوراکی که قند خون را افزایش می دهد و باعث مقاومت انسولینی می شوند به حفظ سلامتی و کاهش بیماری های مرتبط با دیابت کمک می کند.

منبع: Healthline

آیا می خواهید نفر بعدی باشید؟

افراد بسیار زیادی با خواندن کتاب های ما توانسته اند بهترین و دلخواه ترین بدن خود را بسازند. آیا آماده هستید که شروع کنید و بدنی ایده آل داشته باشید؟

اگر می خواهید که قدم به قدم بدانید چگونه سریع تر از چیزی که فکر می کنید بدنی قوی، بدون چربی و عضلانی داشته باشید پس شاید بخواهید که نگاهی به پرفروش‌ ترین کتاب‌ های ما بیندازید.

در اینجا مقدار کمی از کتاب را برای شما افشا می‌ کنیم تا بدانید چه چیزی یاد می گیرید:

? تا از بزرگ ترین شایعه های عضله سازی و اشتباه که باعث می شود شما عضلات کوچک و ضعیف باقی بمانند و احساس ناامیدی داشته باشید.
تهیه کردن برنامه غذایی که به شما امکان می‌ دهد تا به آسانی عضله سازی، چربی سوزی و سلامتی را با خوردن غذاهایی که دوست دارید تجربه کنید.
? تا از بزرگ ترین افسانه های چربی سوزی و اشتباه که باعث می شود خانم ها اضافه وزن خود را حفظ کنند و دچار ناامیدی و سردرگمی شوند.
سیستم تمرینی که باعث می شود حداکثر نتایج را با تلاش خود به دست آورید و نیازی نیست که بیشتر از ? تا ? ساعت در هفته وقت خود را در باشگاه بگذرانید و همچنین انرژی بالاتری داشته باشید.
در پایان می توان گفت که شما قادر خواهید بود که به یک بدن هالیوودی دست پیدا کنید. در این مسیر نیازی نیست تا ساعت های زیادی در باشگاه باشید، گرسنگی بکشید و تمرینات طاقت فرسای هوازی انجام دهید.

کتاب های ما راه درست را به شما نشان می دهند تا بتوانید بدن خود را بسازید و به آن افتخار کنید.

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

لطفاً دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید